Vučić: Jedan Srbin je ubio Bošnjaka u Priboju i to nikada više ne smije da se ponovi

Na skupu „Srbija nade“ u Beogradu okupio se veliki broj građana, a jedan od brojnih govornika bio je Aleksandar Vučić.

 

On je zamolio sve prisutne na početku da minutom šutnje odaju počast svim stradalim u dva masakra u Srbiji.

– Beskrajno vam hvala što ste u ovolikom broju dosli, što vas kiša nije oterala odavde, koliko ste uporni i spremni da se borite za normalnu i poristojnu Srbiju, molim vas da svi spustite zastave i transparente, da pognemo glave i da minutom šutnje odamo poštu svim stradalima u ova dva jeziva masakra – rekao je Vučić.

Problemi na sjeveru Kosova

On je kazao da večeras ima nekoliko vijesti za građane.

 

 

– I danas kao da su namjerno čekali taj dan da značajan broj muškaraca sa sjevera dođe u Beograd da bi napali općinske zgrade u Zubinom potoku, Zvečanu i Leposaviću. Šutjeli su predstavnici Kvinte, sad to osuđuju. Čim se završi skup imat ćemo sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost i govorit ćemo o onom što će biti na Kosovu, a plašim se mnogo toga lošeg. I zbog toga jedinstvo, ujedinjenost su nam potrebniji nego ikada.

Na današnji dan prikupljeno više od 50.000 cijevi i minsko-eksplozivnih sredstava. To država radi, preduzima, kazao je Vučić.

Ubistvo u Priboju

Osvrnuo se i na ubistvo Ervina Ćelahmetovića u Priboju.

– Jedan Srbin je ubio Bošnjaka u Priboju i to nikada više ne smije da se ponovi. Svi smo jednaki i Srbija treba da se brine o svim njenim stanovnicima.