Čoviću sankcije od SAD, Njemačka traži njegovo povlačenje

Sada je već jasno da je posljednji istup Dragana Čovića pred Narodnom  skupštinom RS značio i definitivno razotkrivanje jedne bijedne politike HDZ-a.  Bilo je to potpuno skidanje maski i politički suicid osobe koja već dugo prijeti da će Bosne i Hercegovine nestati, da će njegova stranka bojkotovati izbore, sve to ako ne bude kak on izričito traži u promjenama Izbornog zakona ove države.

Biti u kombinaciji sa Miloradom Dodikom, pa još i upotrijebiti njegove razarajuće stavove protiv BiH je pogubno. Ultimativni zahtjevi za promjenama Izbornog zakona išli su dotle da je prijetio da BiH  nikada neće ući u Evropsku uniju. To je govorilo o bahatosti, kao da je on nekakav odlučujući faktor za takve EU odluke.

Dodik je ubijao ovu državu i vlastiti narod svojim suludim ispadima. Danas je RS jedna ekonomski tragična priča, a finansijski totalno zadužen dio BiH. Poziv Čovića da „budu ponosni na ostvareno“ više je ličio na ismijavanje Skupštine RS. Već je poznato da su upravo Čovićevi kadrovi strancima koji su dolazili u ovu zemlju stvarali lažnu sliku o Dodiku kao dobrom tipu i mirotvorcu.

Ode li Čović, Dodik će izgubiti svoju „goru polovinu“.

Definitivno, nakon njegovog izleta u Skupštini RS, te otvaranja očiju javnosti u Republici Hrvatskoj, Čović je razbio sve laži koje je izgovorio o stanju Hrvata u BiH.

Razmjere njegovog ličnog bogatstva otvorile su mnogima u Hrvatskoj oči, dok se daju ogromne pare za pomoć prostorima zapadne Hercegovine. To je potvrdio i nedavni ooklon od 40 miliona kuna za Klinički centar u Mostaru, dok se bolnica u Sisku raspada nakon zemljotresa.

Bosna global saznaje da je  lider HDZ-a BiH dobio jasnu poruku od SAD da će dobiti sankcije zbog korupcije, a istovremeno, Berlin bi bio sretan da se on konačno povuče iz političkog života.

Nije li to prilika da ova zemlja predahne od dvije užasavajuće političke spodobe?