SAD i Njemačka postigle dogovor o ruskom plinovodu Sjeverni tok 2

WASHINGTON, 22. jula (FENA) - Sjedinjene Države su objavile da su postigle dogovor s Njemačkom kojim se dopušta završetak ruskog plinovoda Sjeverni tok 2 kako bi spriječile Rusiju da ga koristi kao politički instrument. 

Write comment (0 Comments)

Novalić u Donjem Vakufu - Inovativni i kvalitetni proizvodi firme Malak (VIDEO)

SARAJEVO, 14. jula (FENA) - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je boravio u službenoj posjeti Donjem Vakufu, gdje je posjetio privredno društvo „Malak Janj“ d.o.o., te se susreo s općinskim načelnikom Husom Sušićem.

Write comment (0 Comments)

Džaferović i Alhawaj o uspostavljanju direktne avio linije Bahrein - BiH

 Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas s predsjednikom Poslovnog i prijateljskog društva Bahrein - Bosna i Hercegovina Jawadom Yousufom Alhawajem kada je istaknuto da BiH i Bahrein imaju izrazito prijateljske odnose, te da ih treba dodatno osnažiti i intenzivirati, naročito na polju ekonomske i kulturne saradnje.

Write comment (0 Comments)

SDPBiH - Vrijeme je da se stane ukraj bahatosti i uvedu reciprocitetne mjere

SARAJEVO, 14. jula (FENA) - Socijaldemokratska partija BiH (SDPBiH) smatra da "namjerno izazvan problem bosanskohercegovačkim izvoznicima svježih šljiva i kornišona od Republike Hrvatske proizvodi nesagledivu štetu, kako poljoprivrednim proizvođačima, tako i Bosni i Hercegovini u cjelini".

Write comment (0 Comments)

EU produžila ekonomske sankcije Rusiji zbog ukrajinskog sukoba

BRUXELLES,  12. jula (FENA) - Evropska unija u ponedjeljak je produžila ekonomske sankcije Rusiji zbog njene uloge u sukobu u istočnoj Ukrajini,  za još šest mjeseci.

Write comment (0 Comments)

Feroelektro prodao radničko odmaralište u Neumu

SARAJEVO, 13. jula (FENA) - Direktor Feroelektra Senad Smajić izjavio je danas za Fenu da je objekt radničkog odmarališta te firme u Neumu jučer prodat za oko 6,3 miliona KM.

Write comment (0 Comments)

U prvih pet mjeseci u BiH 240.433 turista, najduže se zadržavali Finci

SARAJEVO, 7. jula (FENA) - U periodu januar – maj 2021. turisti su u Bosni i Hercegovini ostvarili 240.433 posjete, što je više za 29,1 posto i 557.667 noćenja, što je više za 23,5 posto u odnosu na isti period 2020. godine.

Write comment (0 Comments)

Cijene nafte u padu

SINGAPUR, 12. jula (FENA) - Cijene terminskih ugovora za sirovu naftu pale su u ponedjeljak jer su zabrinutosti zbog usporavanja globalnog rasta prevagnule nad izgledima za smanjenje ponude nakon što su pregovori između ključnih proizvođača o povećanju proizvodnje u narednim mjesecima zastali.

Write comment (0 Comments)

Novalić: Turizam bi mogao postati najutjecajniji sektor za našu privredu (VIDEO)

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je danas da turizam u Bosni i Hercegovini jako brzo raste, te da vjeruje da će doći vrijeme kada će biti možda najutjecajniji za našu privredu. 

Write comment (0 Comments)