JP Elektroprivreda BiH:Opstruiranje reorganizacije rudnika put do potpunog kraha

SARAJEVO, 10.maja (FENA) - Provedba reorganizacija rudnika je proces koji nema alternativu i zahtijeva punu angažovanost svih u Koncernu Elektroprivreddi BiH i šire društveno političke zajednice, maksimalnu svjesnost ozbiljnosti situacije, dijalog i iznalaženje rješenja  sa minimalnim posljedicama za uposlene. 

Write comment (0 Comments)

Jahić: Industrijska proizvodnja u Federaciji BiH bilježi rast (VIDEO)

Savjetnik za statistiku i planiranje u Uredu premijera Federacije Bosne i Hercegovine Nadir Jahić kazao je da je pandemija koronavirusa u početnoj fazi teško pogodila sve sektore ekonomije u Federaciji BiH.

Write comment (0 Comments)

Šporo i Hasičević pokrenuli kompaniju 'Finshark' za otvoreno bankarstvo

SARAJEVO, 6. maja (FENA) - Adnan Šporo i Alen Hasičević, bh. državljani sa adresom u Švedskoj, pokrenuli su kopmaniju "Finshark" za otvoreno bankarstvo koja nudi šansu za promjenu načina poslovanja i upravljanja finansijama u savremenom dobu.

Write comment (0 Comments)

ArcelorMittal Zenica: Nemamo alternativu, osim da zaustavimo proizvodni proces

ZENICA, 6. maja (FENA) - ArcelorMittal Zenica pozvao je Vladu Federacije Bosne i Hercegovine da riješi problem najavljenog prekida isporuke plina.

Write comment (0 Comments)

Brčko: Usvojen Program mjera za pomoć gospodarskim subjektima

BRČKO, 5. svibnja (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog odluke o usvajanju Programa mjera za pomoć gospodarskim subjektima u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine zbog pandemije izazvane koronavirusom za prvi kvartal 2021. godine.

Write comment (0 Comments)

CBBiH: Smanjenje potražnje za potrošačkim i za stambenim kreditima

SARAJEVO, 6. maja (FENA) - Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) provela je anketu o kreditnoj aktivnosti banaka čiji je cilj da se stekne uvid u kretanje standarda i uslova kreditiranja komercijalnih banaka te  sagleda ponuda i potražnju za kreditima u BiH.

Write comment (0 Comments)

FBiH ulaže 10 milijuna maraka u modernizaciju poljoprivrede - Večernji list

MOSTAR, 5. svibnja (FENA) - Preko Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva bit će osigurano 10 milijuna maraka za potporu investicijama u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije, a namjena sredstava kreće se od ulaganja u strojeve do investicija u nove objekte, piše bh. izdanje Večernjeg lista.

Write comment (0 Comments)

Projekat Evropske unije EU4AGRI objavio poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

SARAJEVO, 6. maja (FENA) - Projekat EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, objavio je danas Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama za unapređenje i razvoj ruralne/lokalne tržišne infrastrukture u Bosni i Hercegovini.

Write comment (0 Comments)

Autoceste FBiH: Aktivnosti na projektu Mostar jug – tunel Kvanj se nastavljaju

MOSTAR, 4. svibnja (FENA) - Nezavisni mehanizam odgovornosti u realizaciji projekata (IPAM) Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) preporučio je provjeru usklađenosti dionice Mostar Jug - tunel Kvanj na autocesti koridor Vc u Bosni i Hercegovini, priopćili su u utorak iz JP Autoceste FBiH.

Write comment (0 Comments)