Vučurević napustio PDP uz teške optužbe

Nekadašnji visoki funkcioner PDP-a u Trebinju Slavko Vučurević rekao je danas da nakon 18 godina političkog djelovanja istupa iz ove stranke.

Vučurević je na konferenciji za novinare naglasio da su trzavice sa rukovodstvom PDP-a počele još 2016. godine u kampanji pred lokalne izbore.

On je danas u Trebinju izrekao niz teških optužbih na ovu partiju, među kojima su i uzimanje ogromnih suma novca za određene pozicije, te da pojedini članovi rukovodstva imaju stanove u Velikoj Britaniji.

On tvrdi da ima saznanja o “pranju” više desetina miliona evra, pozivajući sudske organe da pokrenu istragu o brojnim kriminalnim radnjama u PDP-u, koje, kako je istakao, prevazilaze zdrav razum.

“Pojedinci žele da da uruše partiju da bi na narednim izborima dobili mandat samo oni koji mogu da plate”, tvrdi Vučurević.

“PDP više nije ni stranka ni partija, već kancelarija kolaboracionističkog i kvislinškog tima, koji sve radi za određenu svotu novca. Imam informacije i da su od članova PDP-a tražili da bjanko potpišu izjave da poklanjaju po 5.000 KM partiji, a da novac ne moraju da daju, već da će on da dođe sa strane”, naveo je Vučurević.

On iznosi optužbe da se u stranci PDP kupuju određene pozicije i naveo primjer da se 50.000 KM plaća za poziciju direktora agencije ili preduzeća, te da se plaćalo i za imenovanje na mjesto ambasadora.

“Na taj način je smijenjen čovjek u Gradišci, sada rade to u Prijedoru, Palama i Trebinju, a to su najbolji odbori PDP-a”, rekao je Vučurević.

Najavio da će i u Gradskom odboru PDP-a u Trebinju ostati nekoliko ljudi od njih 150, rekao je Slavko Vučurević