Amila Bećirović predstavlja BiH na Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u Valenciji

Seniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine i članica Kluba ritmičko-sportske gimnastike „Sloboda“ Tuzla Amila Bećirović (16) će zajedno sa trenericom Svitlanom Tinjić predstavljati BiH na Svjetskom prvenstvu ritmičke gimnastike za seniore koje će biti održano od 23. do 27. augusta u Valenciji (Španija).

Bećirović je nakon odličnog nastupa na Evropskom prenstvu u Baku ostvarila je plasman za ovo Svjetsko prvenstvo i kao jedina predstavnica Bosne i Hercegovine predstavljat će državu na smotri najboljih svjetskih gimnastičarki.

Ona i trenerica Tinjić u Valensiju putuju u nedjelju gdje će na Svjetskom prvenstvu nastupiti u konkurenciji 230 gimnastičarki iz 62 zemlje.

Bećirović je i prethodne godine na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu ostvarila plasman za učešče na Svjetskom prvenstvu za seniore u Sofiji kao jedina predstavnica države.

Na ovom prvenstvu će nastupiti sa sva četiri rekvizita, što predstavlja poseban izazov.

– Ovom prilikom želim da zahvalim svima koji su pomogli i podržali naše pripreme i odlazak na ovo Svjetsko prvenstvo, prije svega zahvaljujem Ministarstvu za kulturu sport i mlade Tuzlanskog kantona, Gradu Tuzla i SKPC Mejdan koji su nam omogućili trenažni proces – saopćeno je iz Kluba ritmičko-sportske gimnastike „Sloboda“ Tuzla.