Biskup Komarica posjetio muftiju Abdibegovića

Banjolučki biskup Franjo Komarica posjetio je u ponedjeljak, 9. svibnja banjolučkog muftiju Nusret-ef. Abdibegovića.

 

Zbog službenog izbivanja muftije izvan Banje Luke, biskup Komarica ga nije mogao posjetiti na Ramazanski bajram, pa je to učinio sada, u pratnji svoga novozaređenog đakona Ilije Kelića, javlja KTA.

U prijateljskom razgovoru muftija je biskupu pričao o radu njihove medrese, koja se nalazi u prostorijama Muftijstva te o daljnjim planovima s obzirom na odgoj i obrazovanje mladih.

Obojica su se složili da se ispravnom odgoju i temeljitom obrazovanju mladih treba posvetiti odgovarajuća briga, jer su oni budućnost i grada i zemlje. Obojica su iskazali spremnost na međusobnu suradnju, kao i na suradnju sa svim drugim sugrađanima, koji se zauzimaju za opće dobro.

Biskup Komarica je muftiju Abdibegovića ukratko izvijestio o nedavno održanom međunarodnom simpoziju koji je organizirala Internacionalna akademija nauka i umjetnosti u BiH u Europskoj akademiji Banjolučke biskupije, na temu “Vjera u Boga – spaja ili dijeli?” te mu zahvalio na sudjelovanju njegovog osobnog izaslanika. Upoznao ga je i s aktualnim događanjima vezanim za Europski centar za mir i suradnju u Kući susreta “Marija Zvijezda”.

(FENA)