Bosansko iskustvo i mladost u Ujedinjenim nacijama u New Yorku

Predsjednik Kongresa Bošnjaka svijeta Azem Dervišević, sastao se 14.4.2022. godine u New Yorku sa ambasadorom Bosne i Hercegovine pri UN-u Svenom Alkalajem, koji već trideset godina uspješno predstavlja našu domovinu, i s kojim Kongres Bošnjaka svijeta sarađuje kroz „Radnu grupu za Bosnu i Hercegovinu“.

Kongres Bošnjaka svijeta u Sjedinjenim Američkim Državama djeluje kroz „Radnu grupu za Bosnu i Hercegovinu“ i sarađuje sa drugim organizacijama i pojedincima, koji dijele istu viziju za Bosnu i Hercegovinu.

Upriličena je večera sa studentima odsjeka za međunarodne odnose i evropske studije Internacionalnog Burch univerziteta koji učestvuju na najvećoj globalnoj MUN konferenciji, koja se od 10. do 14. aprila održava u New Yorku, SAD. Grupu od sedam IBU studenata predvodi šef odsjeka za međunarodne odnose i evropske studije, profesor dr. Alija Kožljak.

Studenti su se jučer sastali i sa ambasadorom BiH pri UN-u Svenom Alkalajem, kojeg su upoznali o radu konferencije, pri čemu su iz prve ruke informisani i o radu Misije BiH.

Studenti iz Bosne i Hercegovine po prvi put učestvuju na najvećoj globalnoj MUN konferenciji.

Sretni smo, da je Kongres Bošnjaka svijeta podržao njihov dolazak na ovu značajnu konferenciju.