Bosnić: Nije bilo lako, zaslužena pobjeda i sretan sam zbog reakcije igrača

Vedran Bosnić pohvalio je košarkaše nakon pobjede u Bugarskoj rekavši da nije bilo lako igrati ovu utakmicu. Ali selektor Zmajeva ističe da je pobjeda na kraju zaslužena.

“Veoma sam sretan zbog reakcije mojih igrača, jer nije bilo lako ići kroz ovu utakmicu. Došli smo prepuni emocija nakon pobjede u Sarajevu. Pripremili smo se koliko smo mogli pred ovaj meč. Borili smo se 40 minuta i kontrolisali igru sve vrijeme i zaslužili smo pobjedu. Sretan sam ako budemo mogli nastaviti pobjeđivati i dobro raditi u budućnosti na sljedećim utakmicama. Bugarska je jako dobra ekipa. Igraju Evropsko prvenstvo, ali igraju mnogo godina zajedno. Život je prekratak da ne uzmete svaku šansu da pobijediti kada god možete,” poručio je selektor BiH Vedran Bosnić na press koneferenciji u Botevgradu poslije pobjede nad Bugarskom.

“Počeli smo veoma dobro u odbrani. Nismo ponovili greške kao protiv Češke u prvom poluvremenu i mislim da smo zasluženo slavili. Pobjedu poklanjam narodu BiH, nadam se da ste ponosni na nas! Jedva čekam februar da se ponovo okupimo i igramo za našu reprezentaciju” – poručio je Emir Sulejmanović nakon pobjede protiv Bugarske.