Brkanić, Barlov i Ejubović – Sanacija klizišta i nabavka opreme civilnim zaštitama Hadžići i Trnovo

Direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Kantona Sarajevo Dženan Brkanić je s načelnikom Općine Hadžići Hamdom Ejubovićem potpisao danas ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za opremanje Operativnog centra civilne zaštite Općine Hadžići.

Sredstva u iznosu od 105.500 KM utrošit će se za nabavku sistema radio veza, uzbunjivanja i sistema rezervnog napajanja.

Osim ugovora sa KUCZ-a, direktorica Zavoda za izgradnju KS-a Belma Barlov potpisala je sa načelnikom Ejubovićem i dva sporazuma za realizaciju Projekta sanacije i monitoringa klizišta
na lokalitetima Gaj-Mokrine u vrijednosti od 60.000 KM, u ulici Potkraj kod broja 28 u vrijednosti od 42.000 KM, te na lokalitetu Gornja Raštelica kod broja 5 u vrijednosti od 20.000 KM.

Navedene projekte sanacije klizišta sufinansiraju Zavod, Uprava i Općina.

Istoga dana, direktori Brkanić i Barlov potpisali su i sa pomoćnikom načelnika Općine Trnovo Osmanom Smječaninom Sporazum o sanaciji i monitoringu dva klizišta na lokalitetima općine Trnovo, u naseljima Žilići i Usoviti Do II.

Ukupna vrijednost projekta za sanaciju klizišta u naselju Žilići iznosi 120.000 KM, a za sanaciju klizišta na lokalitetu Usoviti Do II iznosi 187.000 KM.

Direktorica Barlov je danas potpisala još jedan Sporazum za realizaciju izrade Izvedbenog projekta sanacije klizišta i Projekta monitoringa na lokalitetu Bašci, za šta Zavod osigurava sredstva u iznosu od 18.000 KM.

Direktor Brkanić je naglasio da se za iduću godinu planira nastavak aktivnosti na sanaciji započetih klizišta u Kantonu Sarajevo u svim općinama, pa i općini Trnovo.

Općina Trnovo kontinuirano svake godine izdvaja značajna sredstva za sanaciju klizišta na području općine, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA)