Čović i ambasador Murphy razgovarali o ekonomskoj i privrednoj saradnji

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović primio je u posjetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH Michaela Murphyja s kojim je razgovarao o bilateralnim i partnerskim odnosima dvaju država koji su na zavidnom nivou.

Ekonomska i privredna saradnja uz kapitalne infrastrukturne projekte i njihovu realizaciju koje trebaju doprinijeti životnom standardu stanovnika Bosne i Hercegovine bit će u fokusu svih nivoa vlasti, kazano je tokom razgovora.

Čović je izdvojio važnost evropske perspektive Bosne i Hercegovine i jačanje sveukupne svradnje s NATO alijansom.

Kao predstavniku hrvatskog naroda u BiH članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u predstavljaju dva ključna vanjskopolitička prioriteta, naglasio je Čović.

Posebno je izdvojeno i naglašeno kako se konačno rješenje oko reforme izbornog zakonodavstva mora postići. Konstitutivnost tri naroda i legitimno političko predstavljanje su temelj Daytonskog mirovnog sporazuma.

Na sastanku je zaključeno kako je sigurnost i stabilnost BiH jedan od ključnih prioriteta zajedničkog djelovanja, na čemu treba nastaviti predano raditi, saopćeno je iz Ureda predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Dragana Čovića.

(FENA)