Čović u Knessetu o sigurnosnoj i političkoj situaciji u BiH

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović je, tijekom službene posjete Državi Izrael, razgovarao s pročelnikom Odbora za obranu i vanjske odnose u Izraelskom parlamentu Ram Ben Barakom.

Dužnosnici su govorili o domovinskoj sigurnosti BiH i Izraela, te sigurnosti žitelja, kao i o političkoj situaciji u BiH. Istaknut je obostrani interes za unaprjeđenje odnosa i suradnje između dvaju zemalja na svim područjima, posebno područjima ekonomije, gospodarstva i sigurnosti.

Čović je zahvalio na podršci koju Izrael pruža BiH, te je izražena spremnost za nastavak konstruktivne suradnje, pomoći i dijaloga na planu demokratskih i reformskih procesa u BiH.

Nakon radnih sastanaka i službenog pozdravljanja predsjedatelja u Knessetu, Čović je posjetio sveta mjesta koja poštuju tri religije u Jeruzalemu. Naglasio je kako mir i stabilnost diljem svijeta moraju biti zajednički prioriteti.

Predsjedatelj Doma naroda bio je u posjetu i obilasku tvrtke IAI ELTA Systems, gdje je razgovarao o mogućim razvojnim projektima u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA)