Delegacija Kluba Bošnjaka Doma naroda Parlamenta FBIH posjetila BZK ‘Preporod’

Predstavnici Kluba delegata iz reda bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine posjetili su danas Direkciju Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“.

Delegaciju su sačinjavali Jasmin Duvnjak, predsjednik ovog kluba te delegat Elvedin Mušanović, savjetnik Almedin Aliefendić i sekretar Doma naroda Izmir Hadžiavdić. Delegaciju su primili predsjednik BZK „Preporod“ prof. dr. Sanjin Kodrić, predsjednica Upravnog odbora prof. dr. Almedina Čengić i član Upravnog odbora prof. dr. Alen Kalajdžija.

Predsjednik Kodrić, zahvalivši se na posjeti, upoznao je  goste s historijatom kao i aktuelnim projektima i aktivnostima koje realizira ova temeljna ustanova kulture bošnjačkog naroda te podsjetio na neriješen status BZK „Preporod“ kao i ostalih temeljnih organizacija kulture naroda Bosne i Hercegovine.

U  nastavku razgovora Duvnjak i ostali članovi delegacije istaknuli su bezrezervnu podršku ovoj kao i ostalim temeljnim organizacijama kulture naroda Bosne i Hercegovine i njihovim projektima te dodali da se zdušno zalažu za institucionalno rješavanje  njihovoga statusa, saopćeno je iz BZK Preporod.

(FENA)