Efendić: Saradnja i podrška Gradu Bihaću nikada nisu bili upitni

Efendić Saradnja i podrška Gradu Bihaću nikada nisu bili upitni

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić prilikom današnjeg sastanka u gradu na Uni naglasili su izvanrednu saradnju i međusobno pomaganje u nekoliko proteklih godina.

-Imamo izuzetnu saradnju u različitim oblastima i s tom praksom ćemo nastaviti i u narednom periodu. Mi smo za vrijeme eskalacije migrantske krize u Unsko-sanskom kantonu i konkretno ovdje u Bihaću, pomogli i financijski u okviru naših mogućnosti. Odajem veliko priznanje gradonačelniku Fazliću i kantonalnom premijeru Ružniću, jer je prvenstveno njihovim angažmanom spriječeno stvaranje migrantskog centra okupljanja na granici sa Evropskom unijom. Oni su bili odlučni kada je situacija eskalirala i kada je izostala adekvatna reakcija nadležnih državnih institucija, a naša podrška i pomoć nikada nije bila upitna – kazao je načelnik Efendić.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić apostrofirao je značajnu pomoć Općine Novi Grad Sarajevo prilikom izgradnje vodovodnog sistema na lokalitetu Lipa.

-Bili smo pod ogromnim pritiskom da to uradimo, a nismo imali raspoloživa sredstva i u takvoj situaciji su nam financijski pomogli i prijatelji iz Općine Novi Grad Sarajevo. Moram reći i da je načelnik Efendić jedan od najzaslužnijih za izgradnju Spomenika braniocima Bihaća, jer je kao potpredsjednik Unije općina i gradova turskog svijeta itekako pomogao prilikom dobijanja najvećeg dijela potrebnog novca za realizaciju tog projekta. Uvijek je rado viđen gost u Bihaću i u nama ima zaista iskrenog prijatelja i partnera – kazao je bihaćki gradonačelnik.

(FENA)