Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić posjetio Konjic

Općinu Konjic u utorak je posjetio federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić sa suradnicima te se tom prigodom sastao s načelnikom Konjica Osmanom Ćatićem.

S obzirom da je Općina Konjic potpisala Memorandum o razumijevanju s Uredom za koordinaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, danas je urađena evaluaciju projekata koje je Općina Konjic aplicirala kod Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD), priopćeno je Općine Konjic.

Ministar Dedić posjetio je poljoprivredno gazdinstvo Dževada Maksumića, koji se uspješno bavi stočarstvom i poljoprivredom više od dva desetljeća, a čiji su sinovi, nastavljajući obiteljsku tradiciju, prije četiri godine registrirali obrt, osiguravši sebi zaposlenje na taj način.

– Ovi mladi ljudi pravi su primjer da mlade osobe u našim ruralnim područjima mogu kroz poljoprivredu ostvariti prihode za sebe i svoju obitelj. Mi smo povećali proračunska sredstva za poljoprivredu i sretni smo kada vidimo zadovoljne poljoprivredne proizvođače na terenu. Vjerujemo da ćemo kroz veću podršku poljoprivredi, kroz projekte IFAD-a, podršku kantona i općina olakšati djelovanje poljoprivrednim proizvođačima, učiniti poljoprivredu održivom i time svakim danom jačati proizvodnju hrane u našoj zemlji – kazao je ministar Dedić.

Ćatić je zahvalio ministru Dediću na posjetu i podršci koju Vlada Federacije pruža poljoprivrednicima na konjičkom području.

– Današnjom posjetom željeli smo skrenuti pažnju na mlade ljude i pozvati mlade koji žive na selu da iskoriste sve poticaje koji se nude od državnog, federalnog, kantonalnog do općinskog, da rade i proizvode i ostvare se u svojoj domovini i svom Konjicu – rekao je konjički načelnik, navodi se u priopćenju.

(FENA)