Forto sa šefom diplomatskog Ureda Kraljevine Belgije u BiH

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto sastao se danas sa šefom diplomatskog Ureda Kraljevine Belgije u Bosni i Hercegovini Benjaminom Sturtewagenom.

Tom prilikom, premijer Forto je upoznao Sturtewagena sa mjerama i projektima koje Vlada KS realizira u cilju unapređenja kvaliteta života u Kantonu Sarajevo, poput projekata u javnom gradskom prijevozu, naknada za porodilje, borbe protiv korupcije i zaštite okoliša.

– Prva smo Vlada koja sluša građane, što pokazujemo kroz projekte u javnom gradskom prijevozu. Već smo nabavili nove trolejbuse, novi tramvaji su naručeni, a u toku je i rekonstrukcija tramvajske pruge. Zaposlene i nezaposlene porodilje imaju naknadu od 1.000 KM, realiziramo projekte za čišći zrak, usvojili smo Strategiju i Akcioni plan za borbu protiv korupcije kojom se uspostavlja novi elektronski sistem i registri za bolju transparentnost i kontrolu rada institucija – obrazložio je prethodno izrečeni stav svom gostu premijer Forto.

Današnji sastanak bila je prilika i da se razgovara i o intenziviranju saradnje, kao i o unapređenju odnosa između BiH i Kraljevine Belgije, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA)