Javni poziv za izbjegle i raseljene osobe koja se žele integrirati u lokalnu zajednicu

Odjel za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja od ponedjeljka, 28. ožujka, raspisuje Javni poziv za izbjegle i raseljene osobe koja se žele integrirati u lokalnu zajednicu koji će biti otvoren 15 dana, točnije do 12. travnja ove godine.

Kako je kazala predstojnica ovog odjela Ljubica Ilić, u proračunu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za ove namjene osigurana su sredstva u visini od 117.550 maraka, pri čemu će se isplata novčanih sredstava vršiti do maksimalnog iznosa od 27.000 maraka, a što će se odrediti po temelju stanja objekta na terenu kao i broja članova jednog kućanstva.

“Što se tiče općih uvjeta koji eventualni korisnici pomoći trebaju da ispune su da izbjegle osobe imaju ili su imala status izbjegle ili raseljene osobe, potom da imaju imovinu koja se nalazi na teritoriji Bosne i Hercegovine, dakle da su imali prijeratno prebivalište izvan područja Distrikta, i da je ta imovina u ratu oštećena ili uništena te da za istu nisu korisnici pomoći u vidu nekakvih donacija”, dodala je Ilić.

Istaknula je kako se ova pomoć odnosi na osobe koje se žele stambeno zbrinuti, koje su imale ili trenutno imaju status izbjegle ili raseljene osobe, imaju prijeratno prebivalište izvan Brčko distrikta i odlučili su se trajno nastaniti na području Distrikta.

Sve prijave za javni poziv moći će se dostaviti u zatvorenoj kuverti, na pult za protokol Vlade Distrikta, navodi se u priopćenju Vlade Brčkog.

(FENA)