Konstiturian Organizacioni odbor tradicionalne manifestacije ‘Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman’

U prostorijama Fonda Memorijala Kantona Sarajevo održan je sastanak na kojem je konstituiran Organizacioni odbor manifestacije “Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2022”.

Predsjednik ovogodišnjeg Organizacionog odbora je Omer Osmanović, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, a dopredsjednici su pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo, direktor Fonda Memorijala Ahmed Kulanić i predsjednik Udruženja generala Bosne i Hercegovine Rizvo Pleh.

Sastanku su prisustvovali predstavnici ministarstava Kantona Sarajevo, Udruženja generala, policije, kantonalnih boračkih udruženja te predstavnici drugih institucija koje su i prethodnih godina bile sastavni dio organizacije manifestacije, saopćeno je iz Fonda memorijala KS.

Usvojen je Nacrt programa kao i Nacrt finansijskog plana koji će u narednih sedam dana biti razmatrani od svih pododbora, kako bi se usvojili konačni planovi i definirale aktivnosti koje će biti sastavni dio obilježavanja.

Manifestacija će se održavati od 18. jula do 15. augusta 2022. godine. Planirano je da se pojedini programi ovogodišnjeg obilježavanja održe van Kantona Sarajevo i to u Mostaru, Goraždu, Bužimu i Tuzli budući da je riječ o manifestaciji državnog nivoa koja se organizuje u čast odbrane Bosne i Hercegovine.

Program obilježavanja uključivat će vojne počasti, kulturno-umjetnički, vjerski i historijsko-edukativni program.

Na sastanku je zaključeno će se svi uključeni subjekti staviti na raspolaganje kako bi se manifestacija organizovala i održala na najvećem nivou i kako bi se u konačnici na dostojanstven način odala počast svim braniocima Bosne i Hercegovine, svim šehidima i poginulim borcima te kako bi se na najbolji način prenijela istina o časnoj odbrani domovine novim naraštajima.

(FENA)