Koordinacija boračkih udruženja FBiH: Oko nezavisnosti i državnosti BiH nema pregovora

Koordinacija boračkih organizacija FBiH oglasila se o posljednjim političkim dešavanjima u našoj zemlji.

“Nerado, i u veoma rijetkim situacijama, javno iznosimo svoje mišljenje na političke prilike, ali ovaj put smatramo da više šutjeti ne smijemo. Neželeći da se miješamo ko i sa kim će formirati vlast, želimo da upozorimo probosanskohercegovačke političare da je nezavisnost, državnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine nešto što je trajna kategorija, svetinja oko čega nema pregovora”, navode u saopćenju.

Kako se navodi, bivši borci časne Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine su odbranili državu od dvostruke agresije i vama političarima je nezavisnu i cjelovitu predali da njome upravljate.

“Gospodo političari, morate biti svjesni da iste one snage koje su devedesetih godina izvršile agresiju i danas ovu našu državu žele dodatno podijeliti, odcijepiti njene dijelove i praviti velike države u susjedstvu. Na svu sreću, mi to prepoznajemo”, ističu u reakciji.

Kako dodaju, prepoznao je to i “kod nas Bošnjaka naš vrhovni vjerski autoritet reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović”.

“Uvaženi reis, na čistom bosanskom jeziku kazao ono što bi svaki čovjek na njegovom mjestu kazao, a onda su počeli napadi od onih koji ovu državu ne vole, prije svih od Dodika i brata mu Čovića. Ili su toliki mrzoljubci države u kojoj žive ili oni ne razumiju bosanski jezik, kojeg oni i ne priznaju. Njima i njima sličnima poručujemo da se okrenu našoj zajedničkoj budućnosti, na dobrobit svih naroda i svakog čovjeka u jedinoj nam domovini Bosni i Hercegovini”, navode iz Koordinacije.

Na kraju su uputili poruku Kavazoviću.

“Uvaženi reis efendija, vas molimo da skupa sa našom ulemom uvijek govorite istinu, kako laži više puta izrečene ne bi, ne dao Bog, postale istina. Znamo da vas, isto kao i nas, ništa i niko uplašiti nemože, jer se i Vi, a i mi, samo Boga bojimo. Sve za Bosnu, Bosnu ni zašta”, zaključuje se.