Lanin klub nakon uspjeha karijere prozvao nadležne, gradonačelnik Kordić odgovorio

Nakon što je nevjerovatna Lana Pudar sa 16 godina postala seniorska prvakinja Evrope, oglasio se njen Klub vodenih sportova Orka koji je još jednom prozvao nadležne za to što Mostar nema olimpijski bazen.

Pudar je danas ostvarila uspjeh koji se teško može objasniti. Na čudesan način, kao ubjedljivo najmlađa takmičarka među seniorkama, osvojila je titulu prvaka Evrope u disciplini 200 metara delfin.

Uslijedila je poruka Kluba vodenih sportova Orka koji su među najzaslužnijim za nevjerovatne uspjehe najbolje bh. sportašice. Iz Orke se pitaju da li je ovo dovoljno da Mostar konačno dobije olimpijski bazen.

“Dovoljno za olimpijski bazen u Mostaru? Lana Pudar, seniorski prvak Evrope u disciplini 200 metara delfin”, navode uz veliku dozu zasluženog ponosa iz KVS Orka.

Ubrzo je uslijedio odgovor gradonačelnika Mostara Marija Kordića koji je obećao da će olimpijski bazen biti izgrađen i za Lanu i za buduće generacije.

“Lana Pudar! Na dan kada obilazimo lokaciju za izgradnju olimpijskog bazena Lana pliva za historijski uspjeh. Izgradnja infrastrukture čiji dio je i olimpijski bazen prioritet je za Grad Mostar i bit će izgrađen za Lanu i sve buduće generacije”, rekao je Kordić.

Gradonačelnik Mostara posebno je čestitao roditeljima Lane Pudar koji su i više nego zaslužni za jedan od najvećih uspjeha bh. sporta.

(FENA)