Mehmedović: Neka Majkić i Dodik objasne ruskom ambasadoru zašto su bili za NATO!

Kako vjerovati Majkić i  Dodikovcima da su zaista protiv NATO-a? Ako su bili jednom za pristup NATO-u, ako su jednom promijenili mišljenje, pa bili protiv svog vlastitog, ko može garantovati da opet neće promijeniti mišljenje?!

Ključno pitanje: Kako vjerovati Majkić i  Dodikovcima da su zaista protiv NATO-a?

Ne treba im vjerovati da su protiv, a ni dobar dio Srba im ne vjeruje, bar onih koji se sjećaju da je Dodikova ekipa započela cijelu priču oko partnerstva sa NATO.

Kako da građani BiH a posebno Srbi vjeruju Dodiku, SNSD-u i Majkić da su protiv ulaska u NATO?!

Teško je u to povjerovati. Vratimo se deceniju i koju godinu više, Radmanović je u ime SNSD-a kao predsjedavajući Predsjedništva BiH potpisao pristupanje Akcionom planu (IPAP) za NATO. Podsjetimo, Radmanović je pismom potvrdio opredjeljenost BiH za članstvo u NATO-u.

Ako su bili jednom za pristup NATO-u, ako su jednom promijenili mišljenje, pa bili protiv svog vlastitog, ko može garantovati da opet neće promijeniti mišljenje?!

Podsjetimo šta je pisao tada predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović:”Sa velikim zadovoljstvom Vas podsjećam na uspješan sastanak u NAC+BiH formatu posvećenom sprovođenju Individualnog partnerskog akcionog plana (IPAP), održanom 11. marta 2009. godine. Još jednom smo potvrdili našu predanost vrijednostima Alijanse, kao i našu volju da ostanemo proaktivan, vidljiv i pouzdan partner koji dijeli teret današnjih izazova. Iznad svega, podvukli smo našu želju da postanemo punopravna članica NATO, što je od strateške važnosti za Bosnu i Hercegovinu”, pisao je Radmanović.

Zato pozivam Majkićku,  Dodika i njegove partijske drugare da objasne zašto su bili za pristupanje NATO-u? Ako ne Srbima u BiH, onda bar ruskom ambasadoru u BiH Kalabuhovu da čovjek ne živi u zabludi.

(FENA)