Nurkićev novi double-double učinak

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je odličan meč u porazu svog Portland Trail Blazersa od Los Angeles Clippersa rezultatom 117:109, a naš igrač je za nešto više od 26 minuta na parketu ostvario double-double učinak uz 15 poena i 13 skokova.

 Clippersi nešto bolje otvaraju meč i nakon prve dionice domaći košarkaši imali su sedam poena prednosti (33:26), no Portland je sve vrijeme bio u egalu i nijednog trenutka do poluvremena nije dozvolio protivniku da ode na dvocifrenu razliku.

Na velikoj pauzi rezultat je glasio 56:55. Slično je bilo i u drugom poluvremenu, Clippersi su još uvijek imali vodstvo, također minimalno i jednocifreno, a da će domaćin doći do pobjede bilo je jasno sredinom posljednje četvrtine kada su se ipak uspjeli odlijepiti na deset poena razlike (110:100), nakon čega im je ostao lakši dio zadatka – odbraniti prednost i mirno privesti meč kraju.

Najbolji pojedinac meča bio je Lillard koji je ubacio 27 poena uz pet skokova i šest asistencija, dok je u pobjedničkom timu najviše poena ubacio George (24). Jackson je za Clipperse ubacio 23 poena, a Powell za Portland također 23.

Izuzetno dobar meč odigrao je bh. košarkaš Jusuf Nurkić koji je na parketu za nešto više od 26 minuta postigao 15 poena i pri tome dodao 13 skokova (najviše na utakmici), kao i šest asistencija od kojih su neke bile izuzetno atraktivne.