Okolić i Akbaš o saradnji NATO Štaba Sarajevo i Ministarstva odbrane BiH

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Mirko Okolić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog zamjenika komandanta NATO Štaba Sarajevo turskog brigadira Bariša Akbaša.

Zamjenik ministra Okolić zaželio je brigadiru Akbašu dobrodošlicu i puno sreće na njegovoj novoj dužnosti, te je naglasio da očekuje iskrenu i otvorenu komunikaciju tokom buduće saradnje.

Brigadir Akbaš je  zahvalio na prijemu i dodao da je NATO iskazao opredjeljenost da podrži Bosnu i Hercegovinu u okviru Dejtonskog sporazuma.

Zamjenik komandanta NATO-a pokazao je interesiranje i po pitanju vojno-političkih odnosa u BiH u vrijeme velikih globalnih izazova.

Okolić je izrazio uvjerenje da se uz konkretan dijalog može naći riješenje za bilo koje pitanje u Bosni i Hercegovini, te da će brigadir Akbaš ličnim upoznavanjem Bosne i Hercegovine izgraditi najbolju sliku, te dati podršku BiH.

– Samo uz poštovanje i uvažavanje svih naroda, mogu se pronaći rješenja za očuvanje integriteta dejtonske Bosne i Hercegovine – naglasio je Okolić.

U razgovoru je istaknuta dobra saradnja Ministarstva odbrane BiH i NATO Štaba Sarajevo, i međusobno zajedničko očekivanje da se ista nastavi jednakim intenzitetom, saopćeno je iz MOBiH.

(FENA)