“Onaj ko ne voli svoju domovinu svugdje se može smatrati prognanikom”

U Bosanskoj Dubici, hotelu “Zepter” na obali Une, 14. maja je održana promocija druge po redu knjige Nihada Krupića, Dubičanina sa kanadskom adresom. “

Priredio je predivno druženje svojim Dubičanima”, zabilježio je o ovoj promociji poznati fotograf Ibrahim Dizdarević. Pored promocija koje je imao ovih dana u Bužimu, Sanskom Mostu i Zagrebu, i Dubičani su imali priliku da u svom gradu prisustvuju promociji ove knjige koja je sudbinski i suštinski vezana za ljude ove čaršije. Prisutni su imali tu čast da knjigu dobiju na poklon sa posvetom samog autora. “Ono što je meni ostavilo pečat svega onoga što se večeras dešavalo i govorilo na ovoj promociji je jedna Nihadova rečenica koja glasi : “Onaj ko je treba doći došao je, ko nije došao nije ni trebao doći. Ja sam mislio da večeras trebam biti tu i došao sam, jer Nihad to zaslužuje”, rekao je Dizdarević!

Autor Nihad Krupić je govorio o ovom posebnom danu za njega: “Vratiti se sa knjigom u svoj rodni grad nakon 30 godina je Božije davanje i vrhunski civilizacijski domet.

Hvala mojim sugradjanima na dolasku i ovom susretu. Hvala i gostima koji su došli iz Bihaća, Sanskog Mosta, Bosanskog Novog, Bosanske Kostajnice i Prijedora. Hvala organizatoru “Mreži mladih” i Senadu Krivdiću, Meslidžu IZ Bosanska Dubica i Safetu ef. Beganoviću, Jasminu Spahiću potpredsjedniku opštine, gospodinu Senadu Bratiću, našem predstavniku u organima vlasti, koji je došao iz Bosanskog Novog, maksuz sa suprugom za ovu priliku. Promociji je prisustvovao i Nezir Ahmić iz Ahmića, otac kostajničkog imama Harisa. Hvala osoblju divnog hotela “Zepter” i naravno neumornom fotografu Ibrahimu Dizdareviću na reportaži. Kao i prijatelju Midhatu Dediću, koji je došao iz Sanskog Mosta da bude promotor moje knjige”, rekao je Krupić nadahnut ovom prelijepom večeri u svojoj rodnoj Bosanskoj Dubici.