Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca obilježena 30.godišnjica HVO Brigade ‘Kralj Tvrtko’ Sarajevo

U okviru obilježavanja 30.godišnjice HVO Brigade “Kralj Tvrtko” Sarajevo, danas su položeni vijenci i paljenjem svijeća odata počast za sve poginule, nestale i preminule branitelje HVO brigade “Kralj Tvrtko” Sarajevo.

Vijence su položili predstavnici Koordinacije Udruga HVO općina: Centar-Stari Grad, Novo Sarajevo, Novi Grad Ilidža-Hadžići, Vogošća i Ilijaš, kao i predstavnici Udruženja dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO H-B, KS, HVIDRA-e Grada-KS, Obitelji poginuli, nestalih i preminulih branitelja HVO KS i Nositelja najviših hrvatskih odličja HVO KS.

Vijenci su položeni i zapaljene svijeće kod Crkve Presvetog trojstva – Malta, Općina Novo Sarajevo gdje već šesnaest godina, kako podsjećaju iz Koordinacije Udruga HVO Općina-Kantona Sarajevo, polažu na travi jer “ne daju izgradnju Spomenika legalnim i legitimnim udrugama HVO-a, koje čine branitelji koji su sve četiri godine ostali u Sarajevu”.

Vijence su položili i predstavnici Federacije Bosne i Hercegovine, ambasada, Ministarstva za boračka pitanja KS i drugi uz delegaciju Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine s generalima, uz počasni vod.

(FENA)