Petev: Ne razmišljam o ostavci

Selektor nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev uoči utakmice s Ukrajinom izjavio je da će u sutrašnjem susretu priliku dobiti igrači koji su manje igrali tokom kvalifikacija.

Zmajevi će u posljednjem kolu u utorak u Zenici dočekati Ukrajinu u susretu koji će rezultatski značiti samo Ukrajincima, koji su još uvijek u igri za plasman u baraž.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je izgubila na Bilinom Polju u subotu od Finske rezultatom 3:1 i ostala bez šansi za plasman u baraž.

“Ne mogu sada precizirati, šta, kako i ko, ali vrlo je moguće da će igrači koji nisu igrali dobiti priliku. Nakon sutrašnje utakmice ćemo analizirati gdje smo pogriješili i šta smo uradili dobro, a najbitnije je da sutra odigramo odgovorno i da pokažemo želju i karakter koji je falio u prošloj utakmici”, kazao je Petev, koji je poručio da ne razmišlja o ostavci.

“Fokusiran sam samo na meč s Ukrajinom i samo o tome razmišljam. Normalno je da su navijači nezadovoljni i najviše mi je žao zbog toga, jer smo u krucijalnoj utakmici izgledali tako loše”, rekao je Petev.

Kako je naš tim izgubio svaku šansu da se kroz baraž eventualno plasira na Svjetsko prvenstvo, stručni štab je odlučio da nema potrebe da Džeko, koji se nije sto posto oporavio, igra protiv Ukrajine i već se vratio u svoj klub Inter.

Golman reprezentacije BiH Ibrahim Šehić prenio je atmosferu u ekipi nakon poraza od Finske.

“Naravno da su svi mnogo razočarani i tužni i nije lako pripremiti ekipu poslije poraza od Finske. Momci su svjesni da moramo odigrati dobru utakmicu, da se bar malo odužimo ljudima koji nas bodre. Ne možemo se igrati s renomeom reprezentacije i onim što ona predstavlja ljudima u ovoj zemlji. Mlađi igrači moraju početi preuzimati odgovornost i to mora početi sutra”, kazao je golman Konyaspora, koji se još jednom osvrnuo na poraz od Finske.

“Svi smo krivi za poraz i svi zajedno slavimo pobjede, a psihološku pripremu za utakmicu ne može raditi selektor, nego svaki igrač to mora ponaosob. Selektor je odlično taktički pripremio meč, ali taj dan nismo željeli pobjedu koliko Finci. Mislili smo da je dovoljno da izađemo i pobjedimo, ali to nije tako. Nikoga ne možemo pobijediti tim pristupom”, rekao je Šehić.

Utakmica BiH – Ukrajina igra se u utorak na Bilinom Polju od 20:45.