Podžić, Okolić i Krešić sa Sattlerom o sigurnosno – političkoj situaciji

Ministar obrane Bosne i Hecegovine Sifet Podžić, sa zamjenicima Mirkom Okolićem i Mijom Krešićem danas su u Sarajevu razgovarali sa šefom Delegacije Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom o aktualnoj sigurnosno-političkoj situaciju u Europi te stajalištima Europske unije o napretku Bosne i Hercegovine na polju euroatlantskih integracija.

Podžić je Sattleru zahvalio na njegovoj potpori Bosni i Hercegovini na tom putu te naporima da se realizira donacija visokovrijedne opreme za uklanjanje mina za Oružane snage BiH.

Sattler je istaknuo kako je uvjeren da će nastavak misije EUFOR-a u BiH i dalje pomagati održavanju stabilnosti u BiH te izrazio zadovoljstvo što vidi jasnu potporu nastavku misije EUFOR-a i od strane političkih strana u BiH.

Podžić je posebno istaknuo značaj posjeta Vojnog odbora i Političko-sigurnosnog odbora Europske unije Bosni i Hercegovini, koji je planiran za utorak, 5. srpnja, te se zahvalio što će ovako važno i visoko izaslanstvo EU održati službeni sastanak s predstavnicima Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

Sastanku je nazočio i zapovjednik Snaga EU (EUFOR) u BiH general-bojnik Anton Wessely te pomoćnici ministra obrane BiH Borislav Jezeraškić, Dženan Redžo i Mišo Božičković sa suradnicima.