Podžić primio odlazećeg i novoimenovanog vojnog izaslanika SR Njemačke

Podžić primio odlazećeg i novoimenovanog vojnog izaslanika SR Njemačke

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas u službeni posjet odlazaćeg vojnog izaslanika Savezne Republike Njemačke u BiH pukovnika Kaia-Uwea Näpela, a u nastupni posjet njegovog nasljednika pukovnika Franza-Josefa Noltea.

Podžić je ovom prigodom izrazio sućut sa stradalima u katastrofalnim poplavama koje su pogodile SR Njemačku u julu ove godine. On je istaknuo zahvalnost njemačkoj vladi što se dokazuje kao pouzdan partner Bosni i Hercegovini kroz razne projekte i inicijative na unapređenju suradnje BiH s NATO-om. Posebno je zahvalio na donacijama opreme za helikoptere OS BiH proteklih godina te programima školovanja pripadnika OS BiH u Njemačkoj.

Odlazećem vojnom izaslaniku ministar Podžić je zahvalio na suradnji i zaželio uspješan nastavak njegove karijere. Novimenovanom vojnom izaslaniku SR Njemačke u BiH je izrazio dobrodošlicu i uvjerenje u nastavak uspješne međusobne suradnje BiH i SR Njemačke na vojnom planu.

Pukovnik Nolte je zahvalio Podžiću na toplom prijamu te istaknuo da će u svom kapacitetu nastaviti projekte uspješne suradnje BiH i SR Njemačke.

Sastanku su nazočili i šef kabineta ministra obrane BiH Kemal Korjenić, te Senka Zeljaja iz Sektora za međunarodnu suradnju MO BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(FENA)