Poslanička grupa u Skupštini Srbije “Zavetnici” izbačena iz Hrvatske, zabranjen im ulazak u zemlju

Poslaničkoj grupi Srpske stranke “Zavetnici” u Skupštini Srbije danas je zabranjen ulazak u Hrvatsku, bez ikakvog obrazloženja, potvrdila je Srni predsjednica stranke Milica Đurđević.

Đurđević je pojasnila da su poslanici Srpske stranke “Zavetnici”, među kojima su bile i četiri žene, jutros na prelazu Batrovci ušli u Hrvatsku i otišli u Jasenovac, gdje su bili na liturgiji u manastiru, a potom posjetili spomen-obilježje i Muzej posvećen žrtvama genocida u NDH, odakle su otišli u Donju Gradinu da se i tamo poklone žrtvama.

Nakon što su iz Donje Gradine krenuli za Hrvatsku da bi se u Pakracu sastali sa vladikom Jovanom, Đurđević je rekla da je Granična policija Hrvatske izdvojila kolonu od njihova četiri automobila i poslije nekoliko sati zadržavanja i pretresa prenijela da im je do daljeg zabranjen ulazak u Hrvatsku.

“Dobili smo rješenje o zabrani bez ikakvog pojašnjenja”, rekla je Đurđević i dodala da je na pitanje zašto im uskraćeno gostoprimistvo Granična policija saopštila da ne može odgovoriti već, ako žele da se žale, to mogu učiniti preko Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.