Potkradale covid pacijente, pa dobile otkaz

Potkradale covid pacijente, pa dobile otkaz

Medicinska sestra i bolničarka u zagrebačkoj Covid bolnici dobile su izvanredni otkaz, jer su od teško bolesnih pacijenata krale novac, novčanike, nakit, mobitele, kreditne kartice, i druge dragocjenosti, potvrdio je ravnatelj bolnice dr. Ivica Lukšić.

Određen im je jednomjesčni istražni zatvor zbog sumnje da su “pacijentima u osobito teškom zdravstvenom stanju, “uključujući i pacijente na respiratoru, krale novčanike, nakit, kartice i mobitele”, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.
Medicinsku sestru (45) sumnjiči se da je “od više pacijenata, uzimala novac, bankovne kartice i druge vrijedne predmete, čime ih je oštetila za 26.000 kn”, izvijestila je policija.

Bolničarka (51) je pak osumnjičena da je u više navrata ukradenim karticama na bankomatima podigla preko 10.000 kn., a tereti ju se i za pet računalnih prevara.

Krađu je otkrio sin jednog od pacijenata i sve prijavio policiji, koja je prvo osumnjičila njega da je očevom karticom podizao novac, no naknadno, istragom, otkriveni su pravi lopovi.

(FENA)