Povodom 109. godišnjice ‘Merhameta’ uručena vrijedna donacija Centru ‘Duga’ u Kulen Vakufu

Predsjednik Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet” Kenan Vrbanjac i njegovi saradnici povodom 109. godišnjice te humanitarne organizacije posjetili su Centar za djecu bez roditeljskog staranja “Duga” u Kulen Vakufu.

Delegacija “Merhameta” je tom prilikom uručila vrijednu donaciju direktorici ove institucije Sabini Lješčanin. Donacija se sastojala od prehrambenih namirinica, potom povrća i voća, što je namijenjeno za pripremu obroka štićenicima u Centru “Duga”.

Lješčanin je zahvalila “Merhametu” na vrijednoj donaciji i na kontinuiranoj podršci Centru za djecu bez roditeljskog staranja “Duga”.

– Pomoć i podrška “Merhameta” nam mnogo znači i umnogome nam pomaže u našoj misiji koju obavljamo, a to je briga o našim štićenicima, djeci bez roditeljskog staranja. Vi ste uvijek uz nas i hvala vam na tome – kazala je Lješčanin.

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac je naglasio da Centar za djecu bez roditeljskog staranja “Duga” u Kulen Vakufu zaslužuje pažnju i pomoć “Merhameta” zbog značajne misije koju obavlja.

– Zbog toga će “Merhamet” uvijek, koliko je to u njegovoj mogućnosti, pomagati Centar “Duga” i slične institucije. Željeli smo da i posjetom Centru “Duga” obilježimo 109. godišnjicu “Merhameta”, te da vam poručimo da niste sami – kazao je Vrbanjac.

Zajedno sa Vrbanjcem, Centar “Duga” su posjetili i generalni sekretar HO “Merhamet” MDD Sidik Aždahić te direktori Regionalnih odbora Mensura Husanović, Sanela Omerović, Munib Bujak, Merzuk Omerdić i Alen Prošić.

“Merhamet” je raznim aktivnostima širom Bosne i Hercegovine obilježio svoj dan – 2. februar. Kako je najavio Kenan Vrbanjac slične aktivnosti “Merhamet” će organizirati tokom cijelog februara, saopćeno je iz ove humanitarne organizacije.

(FENA)