Projekcijom na Vijećnici odata počast legendarnom Švabi: Sarajevo te neće zaboraviti

Projekcijom na sarajevskoj Vijećnici odata je počast legendarnom bh. nogometnom stručnjaku Ivici Osimu koji je danas preminuo u 81. godini.

Na Vijećnici je prikazana Osimova fotografija, a tim povodom obratila se i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić (SDP).

“Napustio nas je veliki čovjek. Predani sportista koji je sve radio sa strašću i iz ljubavi prema igri. Cijenjen i legendaran svuda u svijetu. Neustrašivi sarajevski duh, koji nije ustuknuo pred zlom i u najtežim trenucima za Bosnu i Hercegovinu i rodno Sarajevo. Tih, nezaboravan, vječan. Ivica Osim Švabo. Hvala ti što si bio naš. Sarajevo te neće zaboraviti”, istakla je gradonačelnica Karić.

Osimu je počast odata i na stadionu Grbavica paljenjem reflektora u simboličnih 19:41 sati. Simboličnom činu su prisustvovali i navijači Željezničara, kluba čiji je Švabo simbol.

Od njega su se oprostili brojni sportaši, sportski kolektivi i javne ličnosti iz cijelog svijeta. Podsjećamo, preminuo je u Grazu u kojem je živio posljednjih nekoliko godina.