Projekt ‘Female leadership Camp’ jedan od najuspješnijih iz regije zapadnog Balkana

– Udruženje Otvorene zabavne škole iz Sarajeva, dobitnik je granta za organizaciju projekta pod nazivom “Female leadership Camp’’, kojeg je dodijelio Western Balkans Fund. Projekt “Female leadership camp” odabran je kao jedan od 30 najuspješnijih projektnih prijedloga iz regije zapadnog Balkana. Western Balkans Fund Grant šemu sufinansira Evropska unija.

U partnerstvu sa Fudbalskim klubom “Breznica” Pljevlja, Crna Gora i Sportskim udruženjem “Otvorene zabavne škole fudbala” iz Srbije, organizovat će višednevni kamp za djevojke iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koje imaju iskustvo bavljenja sportom.

Cilj kampa i projekta je inicirati mobilnost mladih djevojaka u regiji te njihovo umrežavanje, stvarajući platformu preko koje se mogu dijeliti iskustva, planovi i uzajamna podrška.

Osim toga, cilj je i osnažiti i educirati djevojke da postanu nositelji civilnih aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama, dajući im potrebno znanje i alate o upravljanju mikroprojektima u bazičnom sportu.

Poseban značaj projektu daje njegov regionalni karakter.

– Regionalna saradnja na projektima i temama relevantnim za mlade, imperativna je za naš zajednički razvoj. Samo povezivanjem, dijeljenjem iskustava i najboljih praksi možemo zajedno napredovati ka našem jedinstvenom cilju, a to je bolji život i bolji uslovi za sve nas u regiji zapadnog Balkana. Upravo zbog toga, trudimo se da sve naše projekte koji uključuju edukaciju i osnaživanje mladih, implementiramo u saradnji sa partnerima iz zemalja regije – kazala je koordinatorica tog projekta Vildana Delalić-Elezović.

Kamp će biti održan u augustu 2022. godine u Pljevljima, Crna Gora. Prijave za Kamp su otvorene, a svi zainteresirani se mogu prijaviti za učešće putem mail adrese: flc082022@gmail.com, saopćili su organizatori.

(FENA)