Radončić razgovarao s delegacijom Udruženja generala BiH

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić primio je danas delegaciju Udruženja generala BiH koju je predvodio predsjednik Udruženja, general Rizvo Pleh.

U vrlo otvorenom i srdačnom susretu, razgovarano je o trenutnoj političkoj situaciji i krizi nastaloj jednostranom i antiustavnom blokadom rada institucija BiH.

Istaknuta je obostrana apsolutna opredijeljenost za mir i stabilnost Bosne i Hercegovine i regiona, ali i potpuna podrška Bosni i Hercegovini, državi neupitnog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i političke nezavisnosti.

Razumijevajući zabrinutost članova Udruženja generala i opću situaciju u BiH, predsjednik SBB-a naglasio je značaj djelovanja ovakvog udruženja, koje prije svega brine o svojoj državi, građanima, miru i ima osjećaj za prosperitet cjelokupne zajednice.

Radončić je potencirao apsolutnu sigurnost u patriotizam penzionisanih generala te  uvjerenost da neće biti nikakvih vojnih sukoba i potrebe aktiviranja bh. vojničkog iskustva ili znanja.

Generali su naveli da Udruženje u punoj mjeri podržava rad državnih institucija od kojih traži maksimalno zalaganje na rješavanju trenutne krize te suglasje i zajedničko djelovanje svih patriotskih stranaka među kojima značajnu ulogu ima SBB s Radoničićem na čelu, navedeno je u saopćenju iz SBB-a.

U delegaciji Udruženja bili su i generali Džemal Merdan, Enes Husejnović te generalni sekretar Sadik Klinić.

(FENA)