Riješeno stambeno pitanje još 15 pripadnika boračke populacije u KS

– Predugovore za dodjelu stanova od Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo preuzelo je danas još 15 pripadnika boračke populacije.

Kupovinu ovih stanova u vogošćanskom naselju Rosulje prethodno je potvrdila Skupština KS, na svojoj 45. radnoj sjednici, nakon čega su potpisani i notarski ugovori s budućim vlasnicima.

Ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović nije krio zadovoljstvo zbog svega što je tokom protekle godine urađeno na rješavanju stambenog pitanja ove populacije. Poručio je da se implementacija ovog projekta nastavlja, te da je cilj u narednoj godini stambeno zbrinuti sve koji su na “listi čekanja”.

– Kao resorni ministar uvijek rado ističem da je ovo projekt na koji smo izuzetno ponosni i želimo da ga u potpunosti riješimo, što je i krajnja intencija. Nažalost, postoje ljudi koji godinama čekaju da se riješi njihovo stambeno pitanje. Ta problematika bit će u fokusu Vlade i Ministarstva i u 2022. godini. Na listi čekanja imamo još oko stotinu pripadnika boračke populacije, a plan nam je da ih sve stambeno zbrinemo do kraja naredne godine – naglasio je ministar Osmanović.

Dodjelom današnjih predugovora, riješena su stambena pitanja dva roditelja šehida/poginulih boraca, pet ratnih vojnih invalida, te osam supruga šehida/poginulih boraca.

Za kupovinu njihovih stanova iz Budžeta KS izdvojeno je ukupno 1.255.428,50 KM, saopćeno je iz Vlade KS.

(FENA)