Sarajevo u derbiju pobijedilo Borac u gostima

Nogometaši Sarajeva pobijedili su kao gosti banjalučki Borac rezultatom 3:1 u derbi susretu 2. kola M.tel Premijer lige.

Susret je odigran u Bosanskom Novom, jer se teren stadiona u Banjoj Luci rekonstruiše, a uprkos velikoj vrućini gledali smo vrlo dobro i sadržajno poluvrijeme.

Sarajevo je bilo bolji rival u polju i loptu je imalo više u svom posjedu, ali Borac je prijetio nakon prekida.

Već na startu drugog dijela, u 47. minuti, Sarajevo je povelo. Varešanović je nakon kontre iznio loptu sa svoje polovine terena, došao do kaznenog prostora Borca, a onda šutirao desnom nogom i pogodio nebranjeni dio mreže za vodstvo Sarajeva 1:0.

Samo što se krenulo sa centra Zakarić je postigao gol na drugoj strani, ali je prije toga igrao rukom i pogodak je opravdano poništen.

Borac je teško stvarao šanse i nakon toga, ali je uspio izjednačiti u 70. minuti. Gajić je poslao dubinsku loptu, a vrlo slabu reakciju Dizdarevića i Đokanovića iskoristio je Mrkaić koji je poslao loptu u praznu mrežu za 1:1.

Samo sedam minuta kasnije Sarajevo je ponovo povelo nakon gotovo preslikane situacije i greške odbrane Borca. Ćorić i Ćetković nisu dobro reagovali, a sve je ispratio rezervista Kobiljar i preciznim udarcem iskosa pogodio je za 2:1.

Do kraja je Borac napadao, ali uzalud, jer je u 87. minuti novu katastrofalnu grešku Ćetkovića iskoristio Ikić i postavio je konačnih 3:1.

Sarajevo će u narednom kolu na Koševu dočekati dobojsku Slogu, dok će Borac gostovati Posušju.