Sattler ugostio Nurkića i pozvao ga da se priključi kampanji s ciljem motiviranja birača

Šef delegacije EU u BiH Johann Sattler ugostio je najveću zvijezdu naše košarke Jusufa Nurkića koji je jučer s ostatkom reprezentacije BiH doputovao u Sarajevo.

Sattler je objavio fotografiju sa sastanka s našim jedinim NBA košarkašem koji se trenutno nalazi u našoj zemlji u sklopu priprema za nastupe u dresu reprezentacije.

Nurkić i Sattler su obavili razgovor, a šef delegacije EU u BiH je naglasio kako igrač Portlanda nije samo NBA zvijezda već i veliki humanitarac i inspiracija za mnoge.

Prema riječima Sattlera, Nurkić će se priključiti kampanji “Izađi na izbore i glasaj” koja će biti vođena za predstojeće Opće izbore planirane za 2. oktobar.

“Drago mi je što sam se danas sastao s Jusufom Nurkićem. Više od bh. i NBA zvijezde, on je također humanitarac i inspiracija za mnoge. Velika zahvalnost što se pridružio našoj kampanji ‘Izađi na izbore i glasaj’ uoči izbora 2. oktobra”, napisao je Sattler na zvaničnom Twitter nalogu.

Podsjetimo, Nurkić je jučer zajedno s ostatkom reprezentacije BiH doputovao u Sarajevo iz Estonije gdje se igrao međunarodni pripremni turnir uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i nastupa na Eurobasketu.