Sattler uručio ključeve terenskih vozila Inspektoratu i Odjeljenju za poljoprivredu Distrikta

Šef Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik John Sattler u utorak je uručio ključeve četiri terenska vozila za potrebe Insprektorata Brčko distrikta BiH i Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

On je rekao da projekt u “Luci Brčko“ i uručenje ključeva vozila, kao i mnogi drugi projekti, govore da je Europska unija uz narod BiH i da će nastaviti pomagati BiH, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

“Danas smo počeli posjet s dva projekta, a jedan od njih je i uručenje ključeva terenskih vozila. Radi se o ukupnoj donaciji 33 vozila za cijelu BiH, odnosno vrijednosti od pola milijuna koji će biti uložen u sektor zdravstva. Vidjeli smo za vrijeme pandemije koliko je ovaj sektor bio važan, koliko je bilo bitno funkcioniranje ukupnog zdravstvenog sustava i EU će nastavit da ulaže u taj sektor“, izjavio je Sattler.

Fitosanitarni inspektor Inspektorata Brčko distrikta BiH Hašim Kujundžić kazao je da će ova donacija Europske komisije biti od višestruke pomoći.

“Brčko je ovim projektom dobilo četiri terenska vozila i informatičke opreme u vrijednosti od oko 140 tisuća maraka. Dva vozila su namijenjena fitosanitarnim inspektorima, a preostala dva Odjeljenju za poljoprivredu, odnosno sektoru za sigurnost hrane“, naveo je Kujundžić.

Ključevi su uručeni šefu Inspektorata Brčko distrikta BiH Adnanu Drapiću i šefu Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Milenku Ninkoviću.

(FENA)