SDA TK – Skopljak sa zastupnicima u Skupštini TK u posjeti Srebrenici i Bratuncu

Predsjednik kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Tuzlanskog kantona Fahrudin Skopljak i zastupnici SDA u Skupštini Tuzlanskog kantona prisustvovali su obilježavanju godišnjice pogibije narodnog heroja, brigadnog generala i komadanta Prve teočanske brigade Hajrudina Mešića – kapetana Hajre.

Odavanjem počasti, istinskom sinu Bosne i Hercegovine i sjećanjem na njegov hrabri lik i djelo, delegacija Stranke demokratske akcije u Tuzlanskom kantonu pokazuje važnost na očuvanju sjećanja na najzaslužnije branioce naše zemlje, zahvaljujući kojima uživamo mir u slobodnoj i nezavisnoj Bosni i Hercegovini.

U nastavku, zastupnici Stranke demokratske akcije u Skupštini Tuzlanskog kantona, na čelu s predsjednikom Skopljakom posjetili su gradove u manjem bosanskohercegovačkom entitetu, Srebrenica i Bratunac.

U Srebrenici je održan sastanak u OO SDA Srebrenica, gdje je domaćin bio predsjednik OO Alija Tabaković sa saradnicima. Razgovora je bilo o planu daljih aktivnosti saradnje Tuzlanskog kantona sa Srebrenicom i pitanjima koja će u narednom periodu delegirati zastupnici Skupštine TK kako bi se pomoglo povratnicima u ovaj grad. Upriličena je i posjeta Memorijalnom centru Srebrenica, gdje je odata počast, položeno cvijeće i proučena Fatiha žrtvama genocida.

Nakon Srebrenice, predsjednik Skopljak sa zastupnicima je posjetio Bratunac. Održan je sastanak s potpredsjednikom manjeg bosanskohercegovačkog entiteta Ramizom Salkićem.

Sa članovima porodica žrtava zločina nad civilima Bratunca proučena je Fatiha i položeno cvijeće na mezarju Veljaci.

Zastupnici su saslušali probleme ove zajednice u Bratuncu, te razmotrili načine poboljšanja saradnje, saopćeno je iz KO SDA TK.

(FENA)