Selaković i Lavrov o situaciji na Balkanu

Ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije Nikola Selaković i Sergej Lavrov razgovarali su danas telefonom o razvoju bilateralnih odnosa, situaciji na Balkanu i aktuelnim međunarodnim pitanjima, prenose beogradski mediji.

Selaković i Lavrov su razmotrili “ključne aspekte bilateralne interakcije” sa ciljem primene sporazuma postignutih na 19. sastanku Rusko-srpskog međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku, naučnu i tehničku saradnju, održanom na Zlatiboru 6. i 7. oktobra, saopštilo je večeras Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

U razgovoru je, kako se navodi, bilo reči i o “pregovorima u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem” koje je 7. oktobra vodio potpredsednik Vlade Rusije Jurij Borisov, a 10. oktobra Lavrov.

Selaković i Lavrov su razmenili mišljenja o situaciji na Balkanu, uključujući rešavanje kosovskog pitanja, a razgovarali su i o planovima za dalje kontakte na visokom i najvišem nivou, navelo je rusko Ministarstvo.

Vučić je najavio da će tokom razgovora s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi 25. novembra pokrenuti pitanje cene gasa koji Srbija kupuje od Rusije.

Nakon sastanka sa Lavrovom 10. oktobra u Beogradu, Vučić je rekao da je tražio od ruske strane odobrenje povoljne cene gasa.