Skupština TK: Jačanjem inspekcija, jačamo institucije BiH

Održana je sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona tokom koje su zastupnici razmatrali informacije o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji koja je ocjenjena veoma lošom. Na dnevnom redu nalazili su se i prijedlozi izmjena i dopuna Zakona o inspekcijama TK, te razmatrani nacrti izmjena i dopuna Zakona o obrazovanju odraslih i Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju.

Kada je riječ o prijedlogu donošenja izmjena i dopuna Zakona o inspekcijama TK, zastupnici su jednoglasno istakli da ovome sektoru treba dati maksimalnu podršku u radu, kako bi bio uveden red u kontroli tržišta i institucijama.

– Treba jačati i potencirati ovaj sektor. Moramo povesti računa o resorima koji su nam bitni. Jačanjem insekcija, jačamo institucije Bosne i Hercegovine – izjavio je Midhat Čaušević, zastupnik Kluba Stranke demokratske akcije.

Zastupnici su također naglasili da kroz uvođenje izmjena i dopuna Zakona o inspekcijama, ne smije biti nedodirljivih, te da je izuzetno važno smanjiti rad na crno.

Kod razmatranja izmjena i dopuna Zakona o obrazovanju odraslih i Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, nije bilo diskusije.

Sve predložene izmjene i dopune zakona jednoglsno su usvojene.

(FENA)