SNSD proglasio pobjedu u Prijedoru: Slobodan Javor vodi sa 3.000 glasova razlike

U toku je prebrojavanje glasova nakon što su zatvorena biračka mjesta u Prijedoru, međutim u štabu SNSD-a već slave pobjedu. Prema informacijama koje imaju, njihov kandidat Slobodan Javor je u prednosti za 3.000 glasova u odnosu na DNS-ovog Gorana Predojevića.

Prijevremeni izbori u Prijedoru su raspisani nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podnio ostavku na ovu funkciju jer su objavljene njegove fotografije na kojima pije razne tablete.

U trci za gradonačelnika je 14 kandidata, međutim najveća borba se vodi između kandidata SNSD-a i DNS-a.

SNSD-ovi članovi već sada čestitaju Slobodanu Javoru na pobjedi iako nisu objavljeni zvanični podaci Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, a u izbornom štabu se obratio i Javor.

“Narod Prijedora je glasao za nastavak razvoja našeg grada”, rekao je on.

Obratio se i Milorad Dodik, koji stoji uz Javora u njihovom izbornom štabu u Prijedoru. Kako piše Srpskainfo, on je čak donio i rakiju na slavlje.

“Pobjeda Slobodana Javora je dobra za Prijedor. Ona je dokaz da će ovaj grad nastaviti da se razvija u pravcu kako smo zacrtali. Sinergija republičke i lokalne vlasti uvijek donosi razvoj lokalnoj zajednici”, poručio je Dodik.

Inače, izlaznost na prijevremenim izborima u Prijedoru je poprilično mala. Prema podacima CIK-a BiH glasalo je 30,98 posto ukupnog broja birača.