Bašić: Znamo da cijela Bosna i Hercegovina navija za Želju

Nogometaši Željezničara sutra u Bakuu protiv ekipe Neftčija igaju revanš susret 2. prekola Konferencijske lige. 

 

Trener “plavih” Nermin Bašić na pres konferenciji danas je kazao da su u proteklih nekoliko dana “uspjeli da rekuperiraju  ekipu i  vrate  povrijeđene igrače u kadar”.

–  Neftči ima sjajnu ekipu, koja je  u stvaranju, i po svemu onome što su pokazali su favoriti za ovu utakmicu. Znamo da će stadion biti rasprodan, čuo sam da Neftči ima dobre navijače, isto tako očekujem i naše ‘Manijake’ da nam daju podršku. Znamo da sutra cijela Bosna i Hercegovina navija za Želju i želimo svim ljudima pokazati da Željo može – kazao je Bašić.

Smatra da su napravili dobru analizu iz prvog susreta, odigranog prije šest dana na Grbavici – 2:2,  i nada se da će neke stvari dosta drugačije postaviti.

– Neftči se pojačava svaki dan, vidjeli smo da su doveli krilo, očekujemo ga u prvih 11. Napravili smo sve individualne analize igrača koji su došli tako da imamo sve informacije kako bi se što bolje pripremili. Bez obzira što sam rekao da je Neftči favorit i što imaju deset puta veći budžet, ne želim da razmišljamo da nemamo šta izgubiti u ovoj utakmici. Igračima sam rekao da razmišljaju šta mogu dobiti ovom pobjedom i plasmanom u treće pretkolo, šta bi to značilo za navijače. Imamo respekt prema protivniku, proteklih godina su uradili dosta dobrih stvari na evro sceni i očekujem da će biti dobra utakmica – kazao je Bašić.

Utakmica između Neftčija i Željezničara igra se u sustra s početkom od 19.00 sati.

(FENA)