Svečano otvaranje Studentskog doma Antalija u Mostaru

Svečana ceremonija povodom otvaranja prelijepe građevine Studentskog doma Antalija Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru bit će upriličena 1. septembra s početkom u 11 sati na platou ispred studentskog doma u kampusu tog univerziteta.

Ceremonija će okupiti predstavnike Univerziteta “Džemal Bijedić“ u Mostaru, predstavnike društveno-političkog života Mostara, Hercegovačko – neretvanskog kantona i Bosne i Hercegovine, te predstavnike Metropolitanske općine Antalija i Saveza općina turskog svijeta koji su imali veoma značajnu ulogu u procesu izgradnje Studentskog doma Antalija, saopćeno je iz mostarskog Univerziteta.

Tom prilikom predviđena su obraćanja govornika, službeno otvaranje Studentskog doma, zabavni program uz mostarsku muzičku grupu ‘Zerdelija’, kao i neformalno druženje uz zakusku za prisutne goste.

“Studentski dom Antalija predstavlja simbol rasta i razvoja univerzitetske zajednice te kao takav pruža modernu i komfornu stambenu atmosferu za sve studente koji će boraviti u njemu. Kvalitetno i moderno osmišljen i ispunjen vrhunskim sadržajima studentski dom će kreirati kvalitetan ambijent i okruženje koje podržava akademski i društveni razvoj studenata”, saopćili su iz Univerziteta “Džemal Bijedić”.