Turistička zajednica KS ispratila olimpijce koji će promovisati brend Visit Sarajevo u Pekingu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Skijaški savez BiH organizovali su ispraćaj za olimpijski tim Bosne i Hercegovine, koji je danas sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo otputovao na XXIV Zimske olimpijske igre u Peking, gdje će BiH predstavljati u tri sporta.

Brend Visit Sarajevo će, zahvaljujući najboljim skijašima Elvedini Muzaferiji i Emiru Lokmiću, biti vidljiv u Pekingu i ponosno prezentiran cijelom svijetu na tom najvećem sportskom takmičenju.

Predsjedavajući Povjerenstva u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo Kenan Magoda istakao je da su prepoznali važnost sporta i sportskih uspjeha u promociji turizma te da nastoje pružiti podršku vrhunskim i kvalitetnim sportskim kolektivima i pojedincima, imajući u vidu činjenicu da su bh. sportski klubovi i sportisti sa uspješnim rezultatima najbolji promotori.

– Učinit ćemo sve da Bosnu i Hercegovinu predstavimo u najboljem mogućem svjetlu – poruka je bh. olimpijskog tima koji će braniti boje zemlje. Bh. olimpijski tim čine Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić, Esma Alić (alpsko skijanje), Sanja Kusmuk i Strahinja Erić (skijaško trčanje) i Mirza Nikolajev (sankanje), saopćeno je iz TZ KS.

(FENA)