U gradu na Bregavi završeno 52. izdanje Festivala kulture ‘Slovo Gorčina’

U Stocu je završeno još jedno izdanje Festivala kulture “Slovo Gorčina” uz bogat i raznolik program, s ukupno 18 događaja na četiri lokacije, među kojima su bili zastupljeni poezija, književnost, scenska, likovna i glazbena umjetnost.

 

 

Pedeset i drugo izdanje Festivala zaključeno je izvođenjem predstave Kamernog teatra 55 iz Sarajeva ,,Mirna Bosna“ u kojoj su zapažene uloge ostvarili Vanesa Glođo, Feđa Štukan, Gordana Boban i Davor Golubović, priopćili su organizatori.

Trećeg dana Festivala u Makovoj hiži promovirana je i knjiga poezije ,,Titove pjesme“ prošlogodišnjeg dobitnika nagrade ,,Mak Dizdar“, mladog Mostarca Adnana Bratića, nakon čega je otvorena izložba ,,Pohvala ruci“, umjetnika Branimira Karanovića iz Srbije.

U festivalskom centru Šipad, u okviru ,,In memoriam“ programa posvećenom književniku Dževadu Karahasanu, govorili su Vahidin Preljević, Alija Pirić, Enes Karić i Hadžem Hajdarević.

Nenad Rizvanović, Kristina Ljevak i Gorčin Dizdar predstavili su bugarsku književnicu Zdravku Evtimovu i njen stvaralački opus, dok je Goran Samardžić moderirao razgovor s književnikom Dragom Glamuzinom.

Festival kulture “Slovo Gorčina” održan je od 28. do 30. srpnja u Stocu uz prisustvo velikog broja eminentnih sudionika i posjetitelja iz zemlje i regije.

Festival je svečano otvoren na nekropoli stećaka Radimlja, a tijekom tri dana održavanja priređeni su koncerti, poetske večeri, pjesnički program, kao i brojne izložbe, promocije knjiga i dodjele festivalskih nagrada.

(FENA)