U Srbiji dojave o bombama u osnovnim školama

U Srbiji je jutros veliki broj škola dobio dojave o postavljenim bombama, pa su zbog toga đaci evakuirani iz škola.

Dojave o bombama dobile su škole u Kragujevcu, osnovne škole u Valjevu, te Osnovna škola “Ðura Jakšić” u Beogradu.

Načelnik Školske uprave Kruševac Zoran Aksović rekao je da su kruševačke osnovne škole dobile jutros prijeteće dojave o postavljenim eksplozivnim napravama.

Policija je na terenu, u tijeku je kontradiverzioni pregled svih objekta za koje je poslana anonimna dojava, pa u osnovnim školama u Kruševcu danas nema nastave.

U desetak osnovnih škola u Nišu stigle su dojave o bombama te u svim osnovnim školama u Zaječaru.

U sve škole u Novom Pazaru stigla je dojava o podmetnutim bombama, kao i u Baljevcu u općini Raška te u Kraljevu, Raški i Vrnjačkoj Banji te u 17 osnovnih škola u Kolubarskom okrugu.

Dojave o bombama su stigle i u Kosjerić, Požegu, Arilje, Priboj, Novu Varoš, Loznicu, Novi Sad, Kosjeriću, Bajinoj Bašti. Dojava o bombi primila je OŠ “Stevan Čolović” u Arilju i OŠ “Ratko Jovanović” u Kruščici, OŠ “Jezdimir Tripković” u Latvici i OŠ “Svetolik Lazarević” u Brekovu.

Tijekom noći i jutra skoro sve osnovne škole u Moravičkom okrugu dobile su prijeteće emailove, a dojave u Požegi dobile su dvije osnovne škole “Petar Leković” i “Emilija Ostojić”.

U Podunavskom okrugu 23 osnovne škole dobile su dojavu o bombama, a načelnik školske uprave za Podunavski i Braničevski okrug kaže da još uvijek stižu dojave i da će broj biti veći, prenosi Radiotelevizija Srbije.

(FENA)