U Studentski centar počelo useljavanje starijih studenata, a brucošima otvoren natječaj do 15. rujna

Dvjesto šezdeset najbolje rangiranih studenata, koji su aplicirali za Studentski centar Sveučilišta u Mostaru tijekom lipnja i srpnja, mogu se već useliti u svoje smještajne jedinice ili rezervirati ih, a od ponedjeljka 22. kolovoza, otvoren je natječaj i za studente prve studijske godine i traje do 15. rujna.

– Najbolje rangirani studenti sarijih godina, čija je lista od kraja srpnja poznata javnosti, mogu se već useliti u svoje smještajne jedinice ili eventualno rezervirati ih i doći kroz par narednih dana sukladno svojim potrebama – izjavila je za Fenu pomoćnica ravnatelja za sektor društvenih djelatosti Studentskog centra Mostar Anita Glibić.

Studentski centar Mostar putem ovog natječaja inače prima 260 studenata na smještaj i prehranu kroz akademsku 2022./23.godinu, a oni koji su zadovoljili uvjete natječaja, dodala je Glibić, imat će na raspolaganju tri obroka dnevno, smještaj, internetski i kablovski priključak, a sve sobe opremljene su hladnjacima i klima uređajima.

Uz osnovne usluge, studentima su na raspolaganju i teretana, fitnes centar, vanjski street workout park, učionice za učenje, caffe bar, vešeraj i Student servis a od jeseni i vanjsko rekreativno igralište.

Glibić je istaknula kako su im na raspolaganju i sportski kolektivi u odbojci, košarki, taekwondou, kickboxingu, a koji su u već prepoznati u cijeloj BiH.

– U našem Studentskom centru se tako mogu pronaći i studenti sportaši koji imaju i neke benefite, ali i svi mladi koji žele doći i studirati na Sveučilištu u Mostaru – poručila je ona.

Studenti dolaze iz cijele BiH, redovito iz Republike Hrvatske, ali ih ima i iz Slovenije.

Mjesečna stanarina koju će studenti plaćati kroz ovu akademsku godinu ostaje ista, odnosno 165 maraka za sve studente.

Od 22. kolovoza do 15. rujna natječaj za brucoše

Pomoćnica ravnatelja za sektor društvenih djelatosti je napomenula da je od ponedjeljka, 22. kolovoza,  otvoren natječaj za 120 mjesta u Studentskom centru Mostar za brucoše, studente prve godine, a koji će trajati do 15. rujna.

Podsjetila je da pravo na apliciranje za “Natječaj za prijem studenata u Studentski centar Sveučilišta u Mostaru” imaju svi redoviti studenti Sveučilišta u Mostaru koji nemaju mjesto prebivališta u općini Mostar i koji prvi put upisuju studij.

Glibić je pozvala sve studente da im se obrate na broj telefona 036 337 203 ili putem maila smjestaj.scm@gmail.com ili dođu osobno ako trebaju pomoć pri apliciranje.

(FENA)