U toku završne pripreme za 48. Internacionalnu turističku Una regatu

Ovogodišnja 48. Internacionalna turistička Una regata bit će održana  od 27. do 30. jula. Potvrđeno je kako će i ove godine unska karavana ploviti u tri uobičajene etape od Martin Broda do Bosanske Krupe, te da se na jednom od najvećih sportsko – turističkih događaja u Bosni i Hercegovini očekuje više od 1. 000 učesnika.

– Prva etapa je od Martin Broda do Štrbačkog buka, pa zatim od najatraktivnije destinacije u Nacionalnom parku Una do Bihaća i završavamo posljednjom plovnom etapom do Bosanske Krupe. Prema dosadašnjim online prijavama i interesu u našim rafting agencijama, očekujemo i više od 1. 000 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Njemačke, Nizozemske i Sjedinjenih Američkih Država. Kotizacija za učešće je 50 KM, s tim da je omogućeno plaćanje i etapnih kotizacija – riječi su direktora Javnog preduzeća “Nacionalni park Una” Amarilda Mulića.

Pripremljen je i bogat prateći sportski i zabavni program, naročito nakon najatraktivnije etape od Štrbačkog buka do Bihaća.

Organizatori iz Javnog preduzeća “Nacionalni park Una” istakli su posebnost ovogodišnje Una regate, s obzirom na dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa, pa upravo odatle i parola za 48. regatno izdanje “ponovo zajedno”.

(FENA)