USAID podržao organizaciju i promociju 48. Internacionalne Una regate

Američka razvojna agencija (USAID) u Bosni i Hercegovini i USAID Turizam podržali su organizaciju i promociju ovogodišnje 48. Internacionalne turističke Una regate.

– Posebnu podršku imamo od USAID-a BiH i USAID-a Turizam, koji su uključeni u brojne aktivnosti Javnog preduzeća “Nacionalni park Una”. Moram tu izdvojiti pripremu planskih dokumenata, posebno Plana upravljanja koji je u fazi donošenja za narednih 10 godina. Također, nezanemariva je njihova podrška i kroz proces digitalnog marketinga za 48. Internacionalnu Una regatu – izjavio je direktor Javnog preduzeća “Nacionalni park Una” Amarildo Mulić.

Predstavnici USAID-a najzaslužniji su i za prisustvo predsjednika Međunarodne rafting agencije (IRF) na ovogodišnjem izdanju unske regate.

– Predsjednik IRF-a nam dolazi iz Australije i predviđeni su brojni sastanci i aktivnosti sa predstavnicima naših rafting agencija i sportskih klubova. Vjerujemo da je to početak saradnje i razvoja sporta na divljim rijekama u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, posebno raftinga – rekao je Mulić.

Na taj način, u budućnosti će biti osigurano promoviranje Una regate i ostalih aktivnosti na rijeci Uni i posredstvom platforme Međunarodne rafting agencije.

(FENA)