Veležu uručena nagrada ‘14. februar’

Nogometnom klubu Velež u srijedu je uručena nagrada “14. februar”, koju dodjeljuje Savez antifašista i boraca Narodno-oslobodilačkog rata (SABNOR) Mostar.

Predsjednik SABNOR-a Mostar Sead Đulić podsjetio je da su tu nagradu prije rata dodjeljivale gradske vlasti u povodu 14. veljače – Dana oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

– Grad više ne dodjeljuje tu nagradu, pa smo mi prije 6-7 godina odlučili je vratiti. Ove godine komisija je odlučila nagradu uručiti Fudbalskom klubu Velež u povodu sto godina od osnivanja kluba. Stoljetna ljubav prema klubu rezultirala je kontinuiranim življenjem na pravoj strani povijesti. Velež je u 100 godina mnogo više od kluba i nogometa – rekao je Đulić.

Predsjednik SABNOR-a je naglasio kako je u Drugom svjetskom ratu 77 članova Veleža dalo svoje živote te da je to nešto što se mora pamtiti i što mladi moraju znati.

Nagradu je uime Veleža primio direktor kluba Džemil Šoše.

– Ova nagrada je velika čast, ali i obaveza. Zahvalio bih na nagradi i iznimno mi je drago što smo mi kao klub, u našoj godini jubileja, dobili priznanje “14. februar”. Kada ne bude vas, ovo će sve blijediti, ali mi ćemo dati sve da održimo Velež i sve ono što on predstavlja – poručio je Šoše.

(FENA)